Acasa REZERVARI ON-LINE CATALOG ALTOURS 2015 OFERTE SPECIALE SEJURURI EXTERNE SEJURURI INTERNE CIRCUITE CIRCUITE EXOTICE 200 CIRCUITE ECONOMY CROAZIERE TURISM SOCIAL PROFIL COMPANIE CONTACT

ANTALYA 2013

Aici puteti vizualiza oferta pentru Antalya - Vara 2013

AVION

CHARTER ANTALYA 7 NOPTI 2013

CHARTER ANTALYA 10 NOPTI 2013
CHARTER ANTALYA 11 NOPTI 2013
CHARTER ANTALYA 14 NOPTI 2013

ANTALYA 3 NOPTI - OFERTA EARLY BOOKING

ANTALYA 3 NOPTI - OFERTA STANDARD

ANTALYA 4 NOPTI - OFERTA EARLY BOOKING

ANTALYA 4 NOPTI -OFERTA STANDARD

ANTALYA 5 NOPTI - OFERTA EARLY BOOKING
ANTALYA 5 NOPTI - OFERTA STANDARD

 

INDIVIDUAL
ANTALYA INDIVIDUAL 2013


Ghid turistic si obiective turistice Antalya

Antalya este unul dintre marile orase ale Turciei situat la Marea Mediterana.

Asezare geografica
Orasul este situat în Golful Antalyiei, pe Coasta Mediteraneana, la o distanta de 546 km de capitala Ankara. Muntii Taurului coboara direct înspre apele limpezi ale marii, ce formeaza o neregulata linie de coasta, cu mici golfuri si peninsule.
Daca vii în Antalya în martie sau aprilie, dimineata poti schia în munti, iar dupa-amiaza poti înota în apele calde ale Mediteranei.
Clima in Antalya
Clima regiunii este tipic mediteraneeana, calda si uscata vara, temperata si ploioasa iarna. Regiunea este scaldata de razele soarelui 300 de zile pe an, fiind un paradis al bailor de soare, al sporturilor acvatice si al înotului. Temperatura apei nu coboara niciodata sub 15°C iar în timpul verii este în jur de 29°C. Temperaturile urca pana la 45°C în iulie si august, iar în timpul verii se oscileaza între 6-7°C.
Atractii turistice in Antalya
Antalya si împrejurimile sale sunt un important si remarcabil centru turistic de pe Coasta Mediteraneeana.
Simbolul orasului este Yivli Minare (Minaretul canelat), construit de Seljuks, decorat cu tigle de culoare albastru închis si turcoaz.
Alte atractii turistice sunt:
Kaleici, centrul istoric al orasului, monumente antice (Zidul Orasului, Kidirlik Tower, Poarta lui Adrian, Turnul cu ceas), Muzeul din Antalya, Muzeul Kaleici, Kesik Minare, numeroase moschei, han-uri (moteluri otomane cu importanta arhitecturala).
Antalya este, de asemenea, unul dintre cele mai importante centre de arta si cultura, fiind animata de variate activitati culturale ca: Festivalul de Arta si Film, Festivalul de Bijuterii, etc.
Zona portului ramane însa, fara îndoiala, cea mai interesanta parte a orasului.
Gastronomia este dominata de mancaruri mediteraneene, gatite cu ulei de masline; specific este Piyaz.
Aeroporturi
Aeroportul din Antalya leaga orasul de multe orase ale lumii. Are atat zboruri interne, cat si externe si este legat de centrul orasul orasului printr-o linie de autobuz.

Ghid turistic si obiective turistice Alanya

Alanya, oras modern situat la 120 km (74.6 miles) de orasul Antalya se întinde cu eleganta de-a lungul a doua golfuri largi, cu un port frumos si un aer pasnic si este cu siguranta una dintre cele mai populare statiuni ale Turciei.
Asezare geografica
Situat în Golful Antalyiei în Campia Pamphylia, orasul este marginit de Muntii Taurus în nord si Marea Mediteraneana si ocupa 70 km de linie de coasta.
Clima
Este moderat continentala, mediteraneana.Cea mai mare cantitate de precipitatii se înregistreaza în timpul iernii, veriile fiiind lungi, uscate si fierbinti. Datorita Muntiilor Taurus dimineatile sunt deseori cetoase.
Temperaturile în lunile de vara se situeaza între 21-30 grade C, iar în timpul iernii între 7-16 grade C.
Atractii turistice
În Alanya exista numeroase locuri istorice ce merita vizitate: Biserica bizantina închinata Sfantului Gheorghe, ce dateaza din secolul VI, sirul de trepte din caramida rosie care se spune ca au fost folosite de Cleopatra cand a coborat spre mare, Castelul, Pestera Plangatoare, de o valoare speologica deosebita, cu perdele de stalactite si stalagmite datand de acum 20 000 ani. Efectele curative ale pesterii, eficiente mai ales în afectiuni respiratorii, atrag turisti din întreaga lume. Alte puncte de atractie turistica sunt Kizil Kule (Turnul Rosu), Casa si muzeul Atatürk, numeroase moschei. În estul citadelei se afla orasul-port care freamata de activitate, cu cafenele, barci de pescuit si agrement. Fiecare parte a Alanyei se mandreste cu plaje cu nisip cenusiu si cu o multime de hoteluri.
Aeroporturi
Aeroportul cel mai apropiat este cel Aeroportul din Antalya (120 km).

Ghid turistic si obiective turistice Belek

Belek este situat în Provincia Antalya. Este un centru proeminent al industriei din Turcia.
Clima este temperat mediteraneeana. Temperatura apei este de aprox. 22ºC. Belek beneficiaza de 80-150 m de plaja cu nisip, scaldata de soare 300 de zile pe an.
Atractii turistice
Fiind o destinatie din ce în ce mai cautata pentru plajele sale nisipoase, hotelurile de lux si terenurile de golf, Belek are de oferit o atmosfera minunata pentru petrecerea unui concediu relaxant, cu bai de soare si înot.
Cluburile de 5 stele de un lux deosebit si în regim de „ultra all inclusive” va ofera posibilitatea petrecerii unei vacante moderne în acest paradis al nisipului si al marii. În regiunile învecinate se gaseste orasul Greco-roman Perge, Amfiteatrul din Aspendos, care poate gazdui chiar si în zilele noastre 15 mii de spectatori. Orasul Roman din Side cu un urias amfiteatru. Se pot face scurte excursii la siturile antice din Burdur, orasul roman Termossossa, orasul grec Olympus.
Aeroporturi
Cel mai apropiat aeroport, cel din Antalya, se afla la 30 minute distanta.

Ghid turistic si obiective turistice Kemer

Asezare geografica
Statiunea Kemer este asezata în Golful Antalyei, la 42 km sud-vest de Antalya, întinzandu-se pe 53 km de coasta, la poalele Muntilor Taurus.
Clima
Clima in Kemer este tipic mediteraneana, cu vreme uscata si fierbinte si apa marii calda. Vremea este însorita aproximativ 300 de zile pe an. Temperatura marii este de 10-12 grade celsius iarna, 27-29 grade celsius în timul verii.
Atractii turistice
Principala atractie a Kemerului este natura: apa, muntii, padurile de pini, plajele. Portul ofera facilitati pentru practicarea sporturilor nautice. Forfota orasului este creata de agitatia din preajma magazinelor de suveniruri, de faleza din nordul portului cu cafenele si baruri cochete. Golful cu vegetatia bogata si plajele din jurul Kemerului reprezinta alte atractii, mai ales pentru iubitorii de yachting din întreaga lume.
Aprilie este luna în care se desfasoara Carnavalul din Kemer, orasul devenind viu colorat si animat de numerosii turisti Camyuva, Tekirova la sud, Kas, Kiziltepe, Goynuk si Beldibi la nord sunt cele mai populare centre turistice din regiunea Kemer.
Situri istorice sunt Chimaera, orasele antice Phaselis si Olympos, iar în orasul Kemer se gasesc cateva ruine ale anticei Idryos si o biserica bizantina.

Aeroporturi
Aeroportul cel mai apropiat este Aeroportul International din Antalya.

Ghid turistic si obiective turistice Lara Kundu

Numele regiunii Lara-Kundu vine de la numele raului care o inconjoara. Zona este renumita pentru frumoasele si intinsele plaje, eucaliptii si palmierii, apa limpede si albastra.
Asezare geografica
Statiunea este situata la aproximativ 12 km de centrul orasul Antalya. Clima regiunii este tipic mediteraneeana, calda si uscata vara, temperata si ploioasa iarna. Temperatura apei nu coboara niciodata sub 15oC iar in timpul verii este in jur de 29oC. Temperaturile urca pana la 45oC in iulie si august, iar in timpul verii se oscileaza intre 6 - 7o C.

Atractii turistice
Districtul Lara este faimos pentru plaja lui, una dintre cele mai lungi plaje de nisip din Turcia. Este o zona cu hoteluri luxoase, unele dintre ele tematice, cu restaurante, baruri, un parc de amuzament si diverse activitati sportive cum ar fi voleiul si fotbalul pe plaja, ciclism, sporturi nautice, jogging cat si spatii pentru recreere, majoritatea dintre acestea in cadrul hotelurilor. De asemenea turistii se pot bucura de: piscina interioara si exterioara pentru adulti si copii, aqua park, piscina cu valuri, sala fitness, baie turceasca, sauna, camera cu aburi, terenuri de tenis, volei, volei pe plaja, baschet, dart, tenis de masa, biliard, sporturi de apa fara motor, centru de frumusete, sporturi nautice cu motor, masaj, lectii de tenis, scoala de innot, mini club pentru copii.
Aeroport Lara-Kundu
Statiunea se afla la 15 km de aeroportul Antalya.

Ghid turistic si obiective turistice Side

Side este vechi oras-port.
Asezare geografica
Este situat în partea estica a Coastei Pamphylian, la 75 km de Antalya, în Provincia Antalya.

Clima
Clima in Side este temperata mediteraneana.

Atractii turistice
Turistii care vin sa se bucure de plajele largi de nisip si de hotelurile luxoase din zona raman impresionati de arhitectura partii vechi a orasului si mai ales de marturiile istoriei antice atat de bine reprezentate si conservate aici.
Printre cele mai importante vestigii se afla marele Amfiteatru din perioada elenistica, Templele Romane ale lui Apollo si Artemis, portile orasului, apeductele, Teatrul Aspendos, ruinele Marelui Amfiteatru; de asemenea, Podul Aspendos, Muzeul de istorie din Side, Teatrul Roman cu 25 000 locuri si Baile Romane. © Altours SRL - 2011
QTravel ACQUA Altours