Acasă Circuite avion PORTUGALIA PITOREASCA SI CARNAVAL MADEIRA

PORTUGALIA PITOREASCA SI CARNAVAL MADEIRA

Tarif de la 599 EUR / persoana.

Data de plecare: 05.02.2018

Lisabona – Sintra – Cabo da Roca – Cascais – Fatima – Batalha – Coimbra – Porto Guimaraes – Braga – Funchal – Gradinile Tropicale Monte – Turul de Vest al insulei: Porto Moniz si Camara de Lobos – Turul de Est al insulei: Pico de Arieiro si Santana

05 Februarie  BUCURESTI – LISABONA

Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la biroul de informatii la ora 03:50 pentru imbarcare pe zborul Companiei Tap Portugal TP1325 cu destinatia Lisabona, ce decoleaza la ora 05:50. Aterizare la Lisabona la ora 08:25. Intalnire cu ghidul local si transfer in oras. Tur de oras panoramic Lisabona cu ghid local. Vor putea fi admirate: Piata Marques de Pombal, Avenida da Liberdade si Piata Rossio. Vom explora strazile pitoresti ale cartierului Alfama – unul dintre cele mai vechi cartiere ale orasului. Apoi continuam turul panoramic in cartierul Belem – un loc strans legat de descoperirile maritime portugheze, Manastirea Jeronimos (o capodopera a stilului Manuelin, aflata pe lista Patrimoniului Mondial Unesco), Turnul Belem (1515) si Monumentul Descoperirilor Maritime. Sosire la hotel. Dupa-amiaza, timp liber la dispozitie pentru odihna. Cazare Hotel Vip Executive Entrecampos 4* sau similar Lisabona.

06 Februarie LISABONA – SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional excursie la Sintra, declarata de UNESCO patrimoniu universal. Sintra a fost resedinta de vara a Regilor Portugaliei si adaposteste monumente de importanta istorica, exemple clasice ale arhitecturii portugheze. In Sintra vom vizita Palatul Pena si apoi vom avea timp liber in centrul orasului. Vom continua excursia cu Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale despre care poetul portughez Luis de Camoes scria: “in acest loc se termina pamantul si incepe marea”. Intoarcere la Lisabona nu inainte de a face un ultim popas la Cascais. Cazare Hotel Vip Executive Entrecampos 4* sau similar Lisabona.

07 Februarie LISABONA– FATIMA –BATALHA  – COIMBRA – PORTO

Mic dejun. Plecam spre Fatima, oras faimos pentru o serie de viziuni religioase (aparitiile Fecioarei Maria) ce au avut loc aici, in anul 1917. Devenita un celebru loc de pelerinaj, in lumea romano-catolica, Biserica a ajuns sa fie cunoscuta in intreaga lume, ajungand in cele din urma sa fie considerata drept una din cele mai mari Manastiri Romano-Catolice din lume. Ne indreptam apoi catre Batalha unde vizitam manastirea Batalha, mandria nationala a Portugaliei, una dintre cele mai bine pastrate si bine realizate structuri apartinatoare stilului gotic tarziu din tara. Stilul acesteia pastreaza insa si multe elemente manueliene. Manastirea este impresionanta prin multimea de portaluri, creneluri, stocaturi, turnulete, spire si contraforti. Ajungem in Coimbra, cel mai important oras cultural din Portugalia. Inconjurat de lagune stralucitoare, sate de pescari, paduri exotice si mine antice din timpul romanilor, Coimbra isi trage energia si viata de la studentii si traditiile Universitatii din Coimbra, unde se adaposteste remarcabila Biblioteca Regala. Excursia continua spre Porto. Cazare Hotel Black  Tulip 4* Vila Nova de Gaia sau similar Porto.

08 Februarie PORTO

Mic dejun. Suntem in al doilea oras ca marime din Portugalia si incepem sa-i descoperim atomosfera, istoria si culoarea vietii de zi cu zi intr-un tur de oras cu ghid local. Orasul ne cucereste la prima vedere prin peisajul pitoresc, pietele rustice, sau vechile case de comert construite pe fostele ruine romane. Vizitam Palatul Bursei si magnifica Biserica Gotica St. Francisco. Tur de oras se incheie cu o minunata croaziera pe raul Duoro ce ne poarta pe urmele vechilor comercianti de vinuri. Dupa amiaza timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Black  Tulip 4* Vila Nova de Gaia sau similar Porto.

09 Februarie   PORTO – GUIMARAES – BRAGA – FUNCHAL

Mic dejun. Plecare spre Guimaraes, un oras istoric in nordul tarii ce este considerat locul de nastere al Portugaliei, fiind orasul natal al primului rege al Portugaliei, Afonso Henriques, si prima capitala a regatului portughez creat in secolul al XII-lea. Vizitam Palatul Ducal, unul dintre cele mai vizitate monumente din Portugalia, realizat in secolul al XV-lea si ulterior abandonat pana in secolul al XX-lea cand a fost declarat monument national. Excursie continua catre Braga, capitala Provinciei Minho, care a fost in epoca romana „Bracara Augusta” capitala Galiciei (Spania din zilele noastre). Ne vom incepe vizita de la inaltimea de 1.315 m, locul in care se afla Biserica si Sanctuarul Bom Jesus. Transfer la aeroportul din Porto pentru imbarcare pe cursa Tap Portugal TP 1713 ce decoleaza la ora 22.10. Sosire la Funchal la ora 00:05 (a doua zi) si transfer la hotel pentru cazare. Cazare hotel Golden Residence 4* sau similar Funchal.

10 Februarie  FUNCHAL – CAPITALA MADEIREI

Mic dejun. Tur de oras cu ghid local. Funchal, capitala Madeirei, este situat intr-un golf atractiv, inconjurat de munti. Prima oprire va fi la Piata Locala, unde putem vedea produse traditionale, inclusiv cateva dintre florile pentru care Madeira este faimoasa: orhidee, strelitia – ”pasarea paradisului’’, etc., cosuri umplute cu fructe tropicale si legume, suveniruri si o impresionanta piata de peste. Turul continua cu o vizita la Fabrica de Broderie, unde putem admira frumusetea broderiilor locale in diferite stadii de design si creatie, si la Gradina Botanica. Urmeaza o plimbare de-a lungul stazii principale de shopping, cu vizita la Catedrala contruita in secolul XV, un impresionant exemplu de arhitectura portugheza. Turul se va incheia cu o degustare de vin de Madeira la una dintre cramele locale. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie in Funchal. Participare impreuna cu insotitorul de grup la parada principala a Carnavalului – Parada Carelor Alegorice. Mii de participanti in costume magnifice si pline de culoare danseaza pe strazile din Funchal, creeand o atmosfera similara Carnavalului de la Rio. Cazare hotel Golden Residence 4* sau similar Funchal.

11 Februarie TURUL DE VEST AL INSULEI: „VESTUL SALBATIC” – PORTO MONIZ & CAMARA DE LOBOS

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional excursie de 1 zi la Porto Moniz si Camara de Lobos cu  pranz inclus. La o scurta distanta de Funchal se afla satul pescaresc Camara de Lobos, un sat pitoresc pe care insusi Sir Winston Churchill l-a pictat vizitand Madeira. Continuam vizita cu Cabo Girao, un promontoriu imens deasupra oceanului Paúl da Serra, singurul platou al insulei, al doilea din lume ca inaltime (1400 m). Continuam excursia de-a lungul Coastei de sud catre Ribeira Brava si apoi catre  Porto Moniz – un mic sat pescaresc faimos pentru piscinele in roci vulcanice, unde vom descoperi unul din cele mai frumoase puncte ale coastei de nord, un drum construit din roci langa mare de unde se pot admira cascade uimitoare. Servim masa de  pranz la restaurant local (meniu 3 feluri cu bauturi incluse).  Dupa pranz, continuam drumul spre Paul da Serra (1500m) cunoscut ca “acoperisul Madeirei”. Intoarcere in Funchal. Seara, timp liber la dispozitie pe strazile animate de festivitatile Carnavalului. Cazare hotel Golden Residence 4* sau similar Funchal.

12 Februarie TURUL DE EST AL INSULEI: „PICO DE ARIEIRO & SANTANA”

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional excursie de 1 zi Turul de Est al Insulei: Pico de Arieiro si Santana cu pranz inclus. Plecand din Funchal vom vizita pentru inceput Camacha – cel mai mare centru al industriei de rachita. Aici vom putea cumpara si vedea cum se fabrica produsele obisnuite din rachita: cosuri, tavi, scaune, dar si obiecte mai putin obisnuite. Excursia continua spre Pico de Arieiro, al doilea varf muntos ca inaltime din Madeira (1818m), unde veti fi fascinati de privelisti impresionante si apoi spre Ribeiro Frio unde vom vizita o pastravarie. Vizita continua cu partea de coasta Faial, dominata de magnificul afloriment de roci care se ridica impresionant din mare, numit “Penha de Aguia”. Ajungand la satul Santana vizitam casele traditionale cu acoperis de stuf dar si plantatiile de vita de vie de-a lungul drumului. Servim masa de pranz la restaurant local (meniu 3 feluri cu bauturi incluse). Dupa pranz, ne intoarcem spre Funchal prin Portela Pass unde vom face un popas pentru a admira golfurile Penha D’Aguia si Porto da Cruz. Ultimul popas il facem in Machico, orasul in care Zarco, cel care a descoperit Madeira, a pus piciorul prima data. Seara, timp liber la dispozitie pe strazile animate de festivitatile Carnavalului. Cazare hotel Golden Residence 4* sau similar Funchal.

13 Februarie MONTE & GRADINILE TROPICALE

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional, excursie de ½ zi Monte si Gradinile Tropicale. Transfer de la hotel la punctul de imbarcare in telecabina care ne va purta intr-o excursie pitoreasca pana la Monte, unde prima imagine pe care o vom vedea este cea a turnurilor gemene, fatade ale faimoasei Bisericii (sec. XVIII).

In Monte vom vizita Gradinile Tropicale ale Palatului Monte (suprafata 70.000mp), un loc excelent pentru a descoperi colectia de arbori din intreaga lume. Dupa amiaza participare impreuna cu insotitorul de grup la Parada Trapalhao. La aceasta parada poate participa toata lumea, deopotriva localnici sau turisti, iar costumele si mastile sunt la libera imaginiatie a participantilor, astfel ca puteti intalni costume, masti si caricaturi foarte indraznete. Cazare hotel Golden Residence 4* sau similar Funchal.

14 Februarie FUNCHAL – LISABONA – BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor de hotel. Timp liber la dispozitie pana la momentul transferului la aeroportul din Funchal pentru imbarcare pe zborul Companiei TAP PORTUGAL TP1686 cu destinatia Lisabona. Decolare la ora 17:20 si aterizare in Lisabona la ora 19:00. Imbarcare pe zborul TP1324 cu destinatia Bucuresti ce decoleaza la ora 23:05 si sosire la Bucuresti la ora 05:05 (a doua zi). Sfarsitul pachetului de servicii.

Tarife  (calculate pentru un grup de 30 platitori)

 • 599 Euro adult loc in camera dubla      
 • 549 Euro adult a 3-a persoana in camera dubla cu pat suplimentar
 • 399 Euro copil 2-7,99 ani cu doi adulti in camera
 • 459 Euro copil 8-11,99 ani cu doi adulti in camera
 • 799 Euro adult loc in camera single

Servicii incluse:

 • Bilet de avion zbor direct Bucuresti – Lisabona, Compania Tap Portugal
 • Bilet de avion zbor direct Lisabona – Funchal, Compania Tap Portugal
 • Bilet de avion Funchal – Bucuresti, via Lisabona, Compania Tap Portugal
 • 09 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4* conform programului:
  • 2 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Vip Entrecampos 4* sau similar Lisabona
  • 2 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Black Tulip Vila Nova de Gaia 4* sau similar Porto
  • 5 nopti cazare cu mic dejun la hotel Golden Residence 4* sau similar Funchal
 • Transfer Aeroporturi – Hoteluri – Aeroporturi
 • Tur de oras panoramic in Lisabona si tur pietonal in cartierul Alfama, cu ghid local.
 • Excursie la Fatima
 • Vizite cu ghid local la Batalha si Coimbra
 • Tur de oras cu ghid local in Porto
 • Croaziera pe raul Duoro
 • Excursie la Guimaraes
 • Tur de oras in Braga cu ghid local
 • Tur de oras in Funchal cu ghid local cu vizitarea Gradinii Botanice
 • Participarea impreuna cu insotitorul de grup la principalele parade ale Carnavalului din Madeira.
 • Insotitor de grup

Servicii neincluse:

 • Taxele de aeroport si combustibil: 299 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 7-9 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
 • Asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
 • Intrarile la obiectivele turistice din program
 • Supliment demipensiune: 180 Euro/adult si 90 Euro/copil (bauturile nu sunt incluse)
 • Excursiile optionale
 • Bacsisuri pentru ghizi locali si soferi

 

COD: IN

DISTRIBUIȚI